Kuşburnu

KUŞBURNU (NATUREL) (Lat: Rosa Conina, İng: Rosehip, Alm: Hagebutte, Fra: Cynorrhedon)

 

YÖRESEL ADI: Gül burnu, İtburnu.

KULLANILAN KISIM: Meyve.

ETKEN BİLEŞİKLERİ: C, A, B1, B2, K, P Vitaminleri, Mineraller, Meyve asitleri, Flavonlar, Tanen ve Şeker.

ETKİ VE KULLANIM: Kuşburnu, doğal C vitamini içeren en değerli kaynaktır. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı, bedenin savunma sistemini güçlendirir. Özellikle ilkbahar kürleri için çok uygundur. Genel güçsüzlüklere ve yorgunluklara karşı kullanılabilir. Kabızlık, safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında fayda sağlayabilir. Kuşburnunun, böbrek üstü bezlerini çok olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.