Yeşil Çay

YEŞİL ÇAY( Lat: Camellia sinensis, İng: Green tea Alm: Theestrauch, Fra: Théler)

 

YAYILIŞI: Çin, Hindistan, Endonezya, Sri Lanka, Türkiye’de de Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yetişir.

KULLANILAN KISIM: Yaprakları.

ETKEN BİLEŞİKLERİ: Ksantinler, Kafein (%1-5), Teobramin, Tanenler, Flavonoidler, Vitamin C, Antioksidan enzimler.

ETKİ VE KULLANIM: Fermente olmadığından siyah çaya göre daha fazla kafein ve vitamin içerir. Antioksidan özelliğe sahip olan kafein birçok rahatsızlığa (kanser, kalp hastalıklar vs.) zemin hazırlayabilen serbest radikallerin olumsuz etkisini gidermede yaralı etki gösterir. Yeşil çay, yağ hücrelerinin metabolik hareketlerini arttırarak depolanmış yağın yakılmasını hızlandırır. Böylece kilo vermede, rejim ve egzersiz yanında yardımcı olarak kullanılabilir. Ayrıca taşıdığı antioksidanların kolesterol seviyesini düşürdüğü düşünülmektedir.

UYARI: Yüksek tansiyonu olanlar fazla tüketimden kaçınmalıdır.