Yeşil Yulaf

YEŞİL YULAF (Lat: Avena sativa, İng: Oat, Alm: Hafer, Fra: Avoine)

 

YAYILIŞI: Ülkemizde kültürü yapılmaktadır.

KULLANILAN KISIM: Toprak üstü kısımları.

ETKEN BİLEŞİKLERİ: Silisyum, Polifenoller, Mono ve Polisakkaritler.

ETKİ VE KULLANIM: İyi bir sinir sistemi güçlendiricisidir. Sakinleştirici etkisinden dolayı sinirsel zayıflık, kronik veya akut endişe ve gerginlik durumlarında; stres ve uykusuzluğa iyi gelir. İdrar arttırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca Avrupa’da halk arasında yulaf samanından hazırlanan banyo artrit, romatizma, felç ve karaciğer bozukluklarına karşı yaygın olarak kullanılır.